Priljubljeno v šolski knjižnici

  • P. B. KERR: OTROCI LUČI (Ehnatonova pustolovščina)

»Ljudje so ustvarjeni iz zemlje, džini so ustvarjeni iz ognja.« John in Philippa, dvanajstletna dvojčka, živita v New Yorku z bogatim očetom in privlačno mamo. Ko jima zrastejo modrostni zobje, se začnejo dogajati čudne stvari. Na srečo ju v London povabi stric Nimrod, ki jima razkrije, da pripadata mogočnemu plemenu džinov. Odpravijo se v Egipt, da bi se dvojčka naučila pravilno uporabljati svojo novo moč. A v puščavi spoznata tudi starodavni svet faraonov, mumij, skritih zakladov in skrivnostnih duhov. Se bosta dvojčka znala spopasti z novimi odkritji?

  • Elise McCredie: FANTJE 

Šolska ekskurzija spodleti, četverica najstniških fantov pa preživi strašno noč v goščavi, kjer si poiščejo zavetje pred silovitim neurjem. Naslednji dan najdejo pot domov in odkrijejo, da so se vrnili v svet, kjer ne obstajajo več. Ljudje jih lahko vidijo in slišijo, a jih noben več ne pozna. Vedo le eno stvar; to je svet, ki mu ne pripadajo. Njihova prisotnost moti naravni red in več časa, ko preživijo v njem, pogubnejši postaja zanje.

  • Siobhan Dowd: UGANKA LONDONSKEGA OČESA 

Nekega dne je Salim vstopil v kabino Londonskega očesa. Ob 12.02 iz nje ni izstopil. Izginil je brez sledi. Mar lahko človek kar izpuhti?  Zdrav razum nam pravi, da ne. Ampak fanta ni nikjer! Mama že hromi od slutnje najhujšega. Policija tava v temi … Bo Ted Sparks, 12-letni fant s hecnimi, a neverjetnimi možgani, s pomočjo starejše in neugnane sestre Kat videl vzorec v tem čustvenem viharju? Bo razrešil uganko Londonskega očesa, ki ga bo pripeljala do izginulega bratranca Salima?

Morda vam bo všeč tudi...