BRALEC BRALCU

Piše: Ben Jevšnik

  • Andy Riley: EDVIN GIZDALIN IN ZOBNI CESAR

Milica iz 6. b meni, da je prebrana knjiga pustolovska, izvirna in zanimiva. Ima 200 strani, od tega 12 zabavnih poglavij, ki takoj pritegnejo bralčevo pozornost. Zgodba govori o kralju Edvinu, ki je glavni junak in želi premagati cesarja Nurbisana. Na pomoč mu priskočita ministrica Jelka in dvorni norčki Metke. Cesar ima le enega pomočnika, Kroglovitega. Med branjem si lahko odgovorimo tudi na naslednje vprašanje: Ali bo cesar Nurbisan osvojil ozemlje Edvinije?

 

  • Roald Dalh: DANNY, PRVAK SVETA

Šestošolec je z nami delil svoje občutke ob branju knjige. Povedal je, da knjiga govori o Dannyju, ki je bil srečen otrok. S svojim očetom je živel v romarski prikolici. Nekega večera se je Danny zbudil, a očeta ni bilo doma. Odšel je pogledat v delavnico, ki je bila prazna. Le kam je izginil? Bralcu je bila knjiga zelo všeč, ker je bila akcijska in pustolovska.

  • Enid Blyton: SKRIVNIH SEDEM

Nika je prebrala več knjig iz te zbirke in za vse povedala, da so ji bile všeč. Meni, da so bile zgodbe zanimive in skrivnostne, saj so junaki v njih reševali probleme.

  • Tone Seliškar: BRATOVŠČINA SINJEGA GALEBA

Knjiga govori o vasi, ki je bila v zalivu. V vasi je živel Ivo, čigar oče je bil izgnan, mama pa je umrla. Nekega dne je nazaj pripotoval njegov oče, ki je kmalu zatem umrl in mu zapustil malo jadrnico. Ivo je sklenil, da bo jadrnico prenovil in jo začel uporabljati s svojimi prijatelji. Aljaž prebrano knjigo priporoča zaradi dogodivščin, ki so zelo zanimive in se dogajajo na morju.

Morda vam bo všeč tudi...